Det er blitt så enkelt å dele bilder at skillet mellom privat og offentlig bruk av bilder er i ferd med å viskes ut. Når alle kan publisere bilder, pålegger det oss et ansvar som tidligere bare profesjonelle mediefolk måtte forholde seg til.
Olympus og Panasonic er de to store aktørene på MicroFourThirds-systemet og man kan bruke den enes objektiver på den andres kameraer. Men hvor kompatible er de egentlig?
Kan de "merkelige" filmformatene vi har hatt opp gjennom historien fortelle oss noe som helst om hvordan vi bør fotografere i vår digitale tid? Ja, mest sannsynlig!
Mens «alle» har hørt om A. B. Wilse, så er forgjengeren, Knud Knudsen (1832-1915), mindre kjent. Her får du vite litt mer om vestlendingen, fruktdyrkeren og fotografen Knud Knudsen.
Noen forholdsregler bør du ta, både av hensyn til seg selv, utstyret ditt og ikke minst for muligheten til å få de bildene du jakter på.
Det er forventet en kaldere vinter enn vanlig, så her republiserer vi noen fototips for kalde dager.
Hvor stor er bildebrikken i kameraet ditt, og hva betyr egentlig størrelsen – ofte mer enn du tror.
Dette er første artikkel av to om forskjellene på store og små bildebrikker (sensorer).
Vi begynner enkelt og gjør det vanskeligere i neste runde.
Gatefoto er en lavterskelform for fotografering, som alle kan gjøre. Vi har snakket med Trond Lindholm for å få noen tips til hvordan man kan få de resultatene man ønsker seg.
En stor andel av den daglige fotograferingen i 2017 foregår med mobiltelefoner. Hvorfor er det slik, og hva betyr dette for fotograferingen vår i dag og i fremtiden?
Du trenger ikke bare ta de obligatoriske familie- og ribbebildene til jul. Det finnes muligheter for å være kreativ også. Her får du tips til begge deler.